18082
Book
In basket
Jak zrobić ser w domu / Joanna Włodarska. - Bielsko-Biała: Pascal, 2018. - 246, [9] stron : fotografie ; 23 cm.
Domowe sery są zdrowsze, tańsze i o wiele smaczniejsze niż ich sklepowe odpowiedniki. A ta książka to podręcznik dla początkujących i średnio zaawansowanych serowarów. Niezbędna teoria podana w prosty sposób i praktyka zaprezentowana z pasją! Dowiedz się, krok po kroku, jak zrobić nie tylko tradycyjne polskie sery (na przykład typu korycińskiego czy żuławski), ale również najpyszniejsze europejskie (typu parmezan, camembert czy mascarpone). Spróbuj domowego ementalera czy halloumi, dowiedz się, jak zrobić panir czy mozzarellę, rozkoszuj się smakiem ricotty czy szampana z serwatki. Zrób sobie ser i zobacz, jakie to łatwe!
Availability:
Komorowo
There are copies available to loan: sygn. 641 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia.
Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again